Könyvsorozatot ajánlva: Chris Carter Robert Hunter sorozata : Kávészünet

Könyvsorozatot ajánlva: Chris Carter Robert Hunter sorozata

(saját fotózás)

Nemrég az újdonságok között találtuk ezt a tenyérnyi méretű kis könyvecskét, mely 2023-ban jelent meg, és mely napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója, Chris Carter Robert Hunter sorozatának 0,5. része. Szeretjük a krimiket, mindketten nézegettük már korábban, aztán most, hogy bekerült az OIK állományába, el is olvastuk. Chris Carter egyébként 2023-ban ellátogatott Budapestre a rajongók, olvasók legnagyobb örömére. A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik meghívott külföldi szerzője volt, akihez hosszú sorokban álltak, várva, hogy dedikálja az olvasók példányait, valamint készíthessenek vele közös képeket.

Ez a 80 oldalas zsebkrimi a főszereplő Robert Hunter első ügyét írja le, a fülszöveg jól összefoglalja mindenféle spoiler nélkül, hogy pontosan hogyan:

„Robert Huntert, minden idők legfiatalabb gyilkossági nyomozóját a Los Angeles-i rendőrségnél első napján egy egyszerűnek tűnő öngyilkossági üggyel bízzák meg. Amikor a nyomozó megérkezik a helyszénre, azonnal gyorsan gyanítani kezdi, hogy valami nincs rendben, annak ellenére, hogy az ajtó belülről volt bezárva, és a lakásból nem lehet máshol kijutni…”

Étvágygerjesztőnek a sorozat további köteteihez tökéletes, akár egy átlagos vonatútra is társunk lehet, gyorsan kiolvasható, aztán ki-ki döntse el maga, hogy érez-e további késztetést a folytatáshoz.

A Robert Hunter sorozat első kötete 2009-ben jelent meg, melyet Chris Carter a maga szórakoztatására írt meg, a folytatások azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Egy kötet kivételével minden évben megjelent a következő rész. Az amerikai piac túl brutálisnak tartja ezeket a történeteket, ezért a könyveket mindig Nagy-Britanniában adják ki.

Chris Carter Robert Hunter sorozatának 9. része nincs meg egyedül az OIK állományában, a többi kötet szerencsére igen.

Chris Carter: A nyomozó katalógusunkban >>>

Chris Carter további művei katalógusunkban >>>

Chris Carter Robert Hunter sorozata a moly.hu-n >>>

Kanta Krisztina és Juhász István

Vélemények

Hozzászólás küldése